Jutta Niala

Jutta Niala

Suomen Vijnana joogan pääopettaja,
Vijnana joogastudio Olo-Tilan omistaja
Lue lisää
Hanna Koivunoro

Hanna Koivunoro

vijnana joogaohjaaja Lue lisää
Riina Meisalmi

Riina Meisalmi

Joogaohjaaja Lue lisää
Nina Siren

Nina Siren

Joogaohjaaja Lue lisää
Jutta Niala

Jutta Niala

Suomen Vijnana joogan pääopettaja,
Vijnana joogastudio Olo-Tilan omistaja

“Olen opettanut joogaa päätoimisesti vuodesta 1999. Ammatillinen koulutukseni on kansainvälinen kolmivuotinen Vijnanayoga© -koulutus, josta valmistuin 2000-luvun alussa asuessani ulkomailla. Opettajakoulutus sisälsi 810 opetustuntia sekä sitoutumisen jokapäiväiseen omaan harjoitukseen (3-5 tuntia päivässä). Vijnana joogan opetukseen liittyy aina opettajan vankkapohjainen harjoitus ja laaja kokemustausta.

Valmistumisestani asti olen päivittänyt ammatillista osaamistani vuosittain Vijnana -joogaopettajien koulutuksissa ja retriiteissä eri puolilla maailmaa. Koen, että joogassa voi aina kehittyä lisää; vuosien kokemuksen myötä löytää uusia ulottuvuuksia ja oivalluksia, jotka syventävät niin omaa harjoitusta kuin opetusta.

Toimin laajasti joogan parissa; työnkuvaani kuuluvat normaalit viikkotunnit, erityisryhmien kurssit, Vijnana joogan syventävät workshopit sekä retriitit Suomessa ja ulkomailla joogaa harrastaville ja joogaopettajille. Olen pitänyt joogaterapiavastaanottoa Lääkäriasema Sofianovassa ja kehittänyt Vijnana joogasta vesijoogan (AquaSoul®).Teen pioneerityötä Suomessa Naisten Linjan kanssa yhteistyössä: olemme kehittäneet Vijnana joogasta Olo-Turva © konseptin – kehollisen toipumismenetelmän väkivaltaa kokeneille naisille.

Tammikuussa aloitan ohjaamaan Pohjoismaiden ensimmäistä Vijnana joogaopettajakoulutusta, joka on kolmevuotinen ja sisältää 800 tuntia.

Minulle jooga on elämäntapa; elämänmittainen matka ja voimavara, josta olen voinut aidosti ammentaa syvällistä läsnäoloa, rauhaa ja sisäistä voimaa arkeen.
Näkemykseni, ”Olemme enemmän kuin kehomme. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kokonaisuus on enemmän kuin osat siitä.” vaikuttaa opetustapaani. Opetan joogaa luovasti ja tunneillani yhdistän ohjattaviin asioihin erilaisia lähestymistapoja. Joogatuntini rakentuvat eri teemojen ympärille muodostaen tasapainoisen kokonaisuuden eri osa-alueista; hiljentymisestä, hengitysharjoituksista, liikkeistä ja rentoutumisesta. Tarkoituksenani on mahdollistaa syvällinen ymmärrys tehdyistä harjoituksista ja auttaa jokaista joogaajaa löytämään itselle sopivin harjoitustapa.

Hyödynnän opetuksessani kykyäni aistia ja havainnoida kokonaisvaltaisen herkästi. Haluan ohjata joogaajia löytämään syvemmän yhteyden itseensä ja auttaa oivaltamaan harjoituksen ja oman elämän välinen vuorovaikutus. Opetukseni ydinteemoja ovat lisäksi ”miten jooga voi olla osa juuri sitä kulttuuria ja ympäristöä, jossa elämme” ja ”miten voi olla joogi omannäköisessä arjessa”.

Opetan Olo-Tilassa maanantai- ja keskiviikko iltaisin Olo-Voima ja Olo-Ilo tunteja. Tiistai- ja torstaiaamuisin ovat syventävät pranayama- ja asanakurssini.

Sydämellisesti tervetuloa syventämään harjoitustasi tunneilleni. Ne tarjoavat myös monipuolisesti näkökulmia joogan opettamiseen joogaopettajille.
Jutta

Hanna Koivunoro

Hanna Koivunoro

vijnana joogaohjaaja

HANNA TOIMII SIJAISENA TUNNEILLA SYKSYLLÄ 2018.

“Olen luonteeltani positiivinen. Tunneillani ei joogata otsa rypyssä, vaan iloinen pilke silmäkulmassa. Minulle on luontaista mielenkiinnolla tutkia ja tunnustella joogaharjoitusta syvällisesti.

Olen joogannut säännöllisesti jo yli kymmenen vuotta. Ulkomailla asuessani merkittävimmiksi opettajikseni koen Iyengar joogaopettaja Chris Hoskinsin, Forrest jooga tunnit Michelle Corderon kanssa sekä Ana Forrestin joogakurssit Kaliforniassa. Suomeen palattuani olen joogannut säännöllisesti yli kymmenen vuotta Vijnana joogan parissa Jutan opetuksessa ja käynyt ulkomailla Vijnana joogan workshopeissa.

Olen sertifioitu Vijnana joogaopettaja.

Omat kokemukseni selkäkivuista (välilevyn pullistuma) sekä polvivauriosta hyödynnän osana tunnin antia. Tunneillani saa vinkkejä siihen, miten harjoitus voi auttaa niin selkä- kuin polvivaivoihin ja mitä on hyvä huomioida liikkeitä tehdessä.

Tervetuloa syventämään harjoitustasi kanssani. Tuntini sopivat kaikille!”
Ilolla, Hanna

Riina Meisalmi

Riina Meisalmi

Joogaohjaaja

”Aloitin harjoittelun astangajoogalla 2000-luvun alussa ja jäin heti koukkuun sen tuoman hyvän olon ja mieltä rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Ennen sitä mm. jumppasin ahkerasti, mutta en saanut siitä samaa yhtä hyvää fiilistä kuin joogasta. Koen joogan myönteisen vaikutuksen maton ulkopuolella – asioihin ja itseensä suhtautuminen on muuttunut positiivisemmaksi ja voin olla tyytyväinen arjen pienistäkin asioista.

Nykyisin harjoittelen pääasiassa Vijnanajoogaa ja ammennan eri oppeja muista traditioista opettamiseeni.

Olen käynyt RYT200h joogaopettajakoulutuksen v. 2013 ja Yin joogaopettajakoulutuksen (40h) v. 2015 (Villa Mandala). Lisäksi olen suorittanut moduuleita RYT300h -opettajakoulutuksista ja käynyt eri opettajien kursseilla. Joogan lisäksi sydäntä lähelläni on Pilates. Opiskelen myös paraikaa Pilates ohjaajakoulutuksessa (PilatesHealth). Koulutan itseäni jatkuvasti lisää erilaisilla kursseilla ja tammikuussa aloitin Jutan kolmivuotisen Vijnana opettajakoulutuksen (800h).

Olen suuresti inspiroitunut Vijnana joogasta. Inspiraatioistani yhdistää eri joogatyylejä syntyivät Olo-Kombo tunnit, joita ohjaan Olo-Tilassa torstai-iltaisin. Niissä yhdistyvät rauhallinen ja kehoa avaavaa yin- jooga sekä dynaaminen ja vahvistava yang-jooga Vijnanajoogan maustein.

Jokaisella tunnilla on oma teemansa, joita tehdään monipuolisesti kurssin aikana. Liikkeet, hengitysharjoitukset ja rentoutuminen kuuluvat jokaisen tunnin sisältöön.
Yin – Yang yhdistelmä lisää kehon liikkuvuutta ja voimaa, mutta sillä on myös rauhoittava ja rentouttava vaikutus.
Yin osuudessa viivytään asennoissa pidempään ja kehoa kannatellaan erilaisten joogavälineiden avulla, jotta lihakset pääsevät rentoutumaan ja hermosto rauhoittumaan.

Tuntini sopivat aivan kaikille – ainutlaatuinen sinä, tervetuloa mukaan nauttimaan joogahetkistä kanssani.”

Ilolla, Riina

Nina Siren

Nina Siren

Joogaohjaaja

NINA TOIMII TUNTIEN SIJAISTAJANA SYKSYLLÄ 2018.

“Jutan tunneille ja Vijnana joogan pariin löysin vuonna 2005 esikoistani odottaessani. Joogan avulla löysin keinoja mm. rauhoittumiseen. Samoihin aikoihin tein töitä mielenterveys alalla ja haaveilin voivani yhdistää jonain päivänä joogan ja mielenterveystyön. Vuosien aikana kävin Jutan viikkotunneilla, yksityistunneilla sekä erilaisissa workshopeissa.

Valmistuin 2014 kokonaisvaltaiseksi joogaohjaajaksi ja harjoitustuntini pidin mielenterveys-, ja päihdekuntoutujille ja se oli erittäin antoisaa. Tällä hetkellä opiskelen myös lapsijoogaohjaajaksi. Tammikuussa 2018 aloitan Jutan kolmevuotisen ja 800 tuntia sisältävän Vijnana joogaopettajakoulutuksen. Suuri unelmani toteutuu.

Ohjaajana minulle on tärkeää luoda ympärilleni lämmin ja turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja hengittää vapaasti. Haluan auttaa ihmisiä löytämään luonnollinen tapansa hengittää, sillä itselläni on ollut juuri hengityksen kanssa eniten ongelmia ja haasteita.

Vijnana joogan avulla olen vähitellen kasvattanut juuriani syvemmälle maahan sekä avannut siipiäni kohti tasapainoista ja iloa tuovaa arkea kolmen ihanan tyttäreni kanssa.”
Lämmöllä, Nina

Yhteystiedot - Olo-Tila

"Yhdessä tekeminen rikastuttaa kokemista. Yhdessä kokeminen antaa merkityksen tekemiselle."